Lacul Mare din Vintileasca

Situat chiar pe platoul de la intrarea în comună Lacul Mare (Lacul fără fund, Lacul Vintileasca) este unul din numeroasele lacuri carstosalin, care au luat naştere prin acumularea apelor în depresiuni, în urma procesului de dizolvare a sării şi a tasării în zonele de sare. Lacul este bine conturat ca formă (malul vestic şi cel nordic pătrund uşor sub apă, iar cel estic şi cel sudic sunt abrupte), are o faună bogată în peşti şi crustacee, localnicii spunând, în glumă: „poate nu are fund, dar peşte are cu siguranţă!”.

In realitate lacul are o suprafaţă de 4,7 ha iar adâncimea maximă este de 5m şi reprezintă principala atracţie a turiştilor ce vin aici în lunile de vară.

Lac in Vintileasca

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
www.inforegio.ro
Investim in viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

© Fundaţia "Zi deschisă"
Free joomla 1.7 templates by Hostgator