Schitul MuntioruSchitul Muntioru

 

La intersecţia judeţelor Buzau, Vrancea, Covasna, într-un peisaj mirific se înalţă Schitul Muntioru, „ acoperişul Vrancei” aşa cum îl numesc localnicii.

Aşezământul monahal se află la aproximativ 7 km de Vintileasca, trecând printr-o frumoasă pădure de brazi, pe un platou înalt, la o altitudine de 1.300 metri. Schitul Muntioru „Schimbarea la faţă”, care se află în Poiana Muntioru, este unul dintre cele mai noi lăcaşe de rugăciuni din Vrancea şi a fost construit în baza unei dorinţe-testament a marelui domnitor Ştefan cel Mare.

Poiana Muntioru se deschide către răsărit, fiind înconjurată de o bordură de brazi falnici. Este folosită de localnici, vara, ca fâneaţă, iar la sfârşitul verii, după strânsul fânului, animalele sunt lăsate să pască liber, pe toată suprafaţa sa. În 2004 s-a aprobat înfiinţarea acestei arii protejate, cu încadrarea în categoria rezervaţie naturală, întâlnind aici specii de plante vulnerabile şi rare precum şi specii de animale protejate prin lege, ca de exemplu carnivore mari (ursul, lupul, râsul).

 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
www.inforegio.ro
Investim in viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

© Fundaţia "Zi deschisă"
Free joomla 1.7 templates by Hostgator