In perioada 8-9 iunie 2014 a avut loc evenimentul intitulat "Hora cu Scranciob", o mare sărbătoare pentru toţi locuitorii comune Vintileasai, dar şi pentru cei din localităţile învecinate. Ei s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare şi au petrecut momente de neuitat.

img2     img3

Evenimentul a fost organizat de “Fundația Zi deschisă” din Focșani în cadrul proiectului Vrancea, Cultră, Tradiție si Folclor, proiect aflat în perioada de sustenabilitate, fiind  în parteneriat cu Primăria comunei Vintileasca, Școala generala din Vintileasca, Asociația pentru Cultură și Patrimoniu Vrancea.

La manifestare au  participat  cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian și cel de muzică pop Aurel Moldoveanu, vrâncean la origini.

Alături de numele sonore ale muzicii ușoare și populare românești au fost prezenți,  Ansamblul Profesionist „Ţara Vrancei“, membrii formației de dansuri Chipăruşul de la Nereju, Buciumaşii de la Spulber, dar şi ansamblurile folclorice din Vintileasca, Jitia, Chiojdeni și Dumitrești.

De asemenea, la această manifestare au participat o formație de muzică pentru tineri din Râmnicu Sărat, respectiv „Casa Veche”, dar și un ansmablu de la Colegiul „Alexandru Vlahuță”, tot din Râmnicu Sărat.

La  evenimentul cultural de pe Valea Râmnicului au participat aproximativ 1000 de persoane, un progres față de anul trecut.

Localitatea  Vintileasca a devenit o zonă turistică importantă pentru județul Vrancea datorită conservării tradițiilor dar și peisajului natural.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
www.inforegio.ro
Investim in viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

© Fundaţia "Zi deschisă"
Free joomla 1.7 templates by Hostgator